Preverbale logopedie

De behandeling van eet- en drinkproblemen bij baby's en (jonge) kinderen wordt ook wel preverbale logopedie of prelogopedie genoemd. Als een kind problemen heeft met eten en drinken uit de borst of uit de fles, het eten van de lepel of het leren kauwen kan preverbale logopedie hierbij ondersteunen. 

Wanneer preverbale logopedie

  • controle van speeksel (overmatig kwijlen)
  • gevoeligheid in het mondgebied (kokhalzen, braken)
  • eten van vaste voeding met stukjes
  • sondevoeding / afbouwen van sondevoeding
  • drinken uit de beker
  • onvoldoende vocaliseren/brabbelen
     

Preverbale logopedie met verwijzing

Preverbale logopedie of prelogopedie gaat via een verwijzing van een huis- of kinderarts. Dit is belangrijk, omdat er moet worden nagegaan of er geen onderliggende medische problemen zijn die de moeilijkheden in het mondgebied veroorzaken. Een eet- of drinkprobleem bij uw kind kan dus niet altijd via preverbale logopedie verholpen worden. Deze behandeling voeren wij dus alleen uit wanneer een arts dit heeft aangeraden. Het doel is dat uw kind zonder problemen, veilig en voldoende drinkt en eet. 

Behandeling preverbale logopedie

Behandelingen voor prelogopedie kunnen in overleg aan huis gegeven worden.

Neem contact op met de praktijk bij u in de buurt in Den HaagBreda, Zoetermeer of Bergen op Zoom en wij helpen u als preverbale logopedie specialist verder.

Bij ons in de praktijk zijn Wendy Jibriel-Bruinsma, Melissa L'Amie-Geers en Dirkje Scheenstra preverbaal logopedist. Maak alvast kennis met onze specialisten door op hun foto te klikken.