heleen1

Heleen van der Meer

Specialisaties
  • Stem/Adem
  • Covid 19
  • OMFT
Werkzaam op de locatie(s)
  • Den Haag

“Ik combineer met veel plezier mijn passie voor taal en zorg in mijn werk”

Tijdens mijn studie Nederlands aan de Universiteit Leiden ben ik geïnteresseerd geraakt in taalproblemen en ben ik daardoor overgestapt naar de opleiding Logopedie aan de Hogeschool Rotterdam. In mei 2017 ben ik daar afgestudeerd als logopediste en heb ik tot op heden als allround logopedist gewerkt in vrijgevestigde praktijken en (in dienst van de praktijken) op een Centrum voor Jeugd en Gezin en op reguliere en speciale basisscholen (o.a. cluster 1 onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen).

Hierbij heb ik overwegend gewerkt met (meertalige) kinderen en heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van de meest voorkomende soorten logopedische problematiek in een allround praktijk, met name met spraak- en taalproblemen. Deze problematiek spreekt mij ook het meest aan, omdat ik vooral hierbij mijn passie voor taal kan inzetten om een ander vooruit te helpen, waar ik veel voldoening uit haal.

Eerder heb ik in stages tijdens mijn opleiding ook ervaring opgedaan met het behandelen van volwassen met logopedische problemen na een beroerte, o.a. in een verpleeghuis, een revalidatiecentrum en een afasiecentrum. In de toekomst wil ik mijn kennis verder verdiepen en verbreden door het volgen van verschillende cursussen, om zo als logopediste nog meer mensen vooruit te kunnen helpen.

Sinds eind 2019 werk ik bij Logopediepraktijk Samenspraak. Ik ben dinsdag en vrijdag werkzaam op locatie Helen Parkhurst en woensdag en donderdag op locatie Laak.