dirkje1

Dirkje Scheenstra

Specialisaties
  • Hanen Oudercursus
  • Syndroom van Down
  • Preverbale logopedie
  • Spraakafzien
Werkzaam op de locatie(s)
  • Breda

“Ik vind het erg dankbaar werk om als prelogopedist te mogen werken en de kinderen sprongen te zien maken in hun ontwikkeling.”

In juli 2008 ben ik als logopedist afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Na een jaar gewerkt te hebben op twee basisscholen in Den Haag ben ik geëmigreerd naar Curaçao en heb ik daar ruim twee jaar als logopedist voor het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre (CDTC) gewerkt. Ik gaf therapie aan kinderen met een (meervoudige) beperking waarbij er voornamelijk aan spraak-, taal-, eet- en drinkproblemen gewerkt werd. Het was een hele mooie ervaring om het werken als logopedist te kunnen combineren met het zwemmen met dolfijnen.

Sinds begin 2012 ben ik terug in Nederland en ben ik werkzaam bij logopediepraktijk Samenspraak. Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag op de locatie Abdijstraat 26 in Breda. Ik ben allround logopedist en sinds 2013 gespecialiseerd in eet- en drinkproblematiek bij zuigelingen en kinderen met een (meervoudige) beperking, waardoor ik mezelf preverbaal logopedist mag noemen. Ik heb tevens meerdere cursussen gevolgd (waaronder verbale ontwikkelingsdyspraxie, Hanen oudercoaching en Leespraat).

Ik ben tevens aandeelhouder en logopedist binnen het intensieve therapieprogramma ‘Giraf’, waarbij kinderen met een (meervoudige) beperking spelenderwijs multidisciplinair therapie krijgen en waarbij het zwembad ingezet wordt als een beloning.