Direct logopedische zorg, vanuit uw eigen huis!

Logopedisch Centrum Samenspraak verzorgt online logopedie: flexibel, laagdrempelig en vertrouwd vanuit uw eigen huis! Bent u werkzaam op een basisschool en op zoek naar logopedie voor één of meerdere van uw leerlingen? Lees dan onderaan deze pagina verder.

Heeft u weinig tijd en wilt u niet elke week naar de praktijk komen voor de logopedie? Online logopedie is uitermate geschikt om te combineren met werk & gezinsleven. Onze online logopedisten zijn inmiddels uitgegroeid tot ware experts in het geven van online logopedie.

De behandelingen zijn interactief, stimulerend en motiverend en er worden uitstekende resultaten behaald. Online logopedie is overal te volgen en u bent snel aan de beurt want we kennen geen wachtlijst. Alle behandelingen worden online gegeven, het maakt dus niet uit in welk deel van het land u woont!

 

De voordelen van online logopedie op een rij:

 • flexibel in te plannen in je agenda, goed te combineren met werk & gezinsleven
 • geen reistijd
 • online logopedie bevordert de continuïteit van de zorg
 • andere/nieuwe werkvormen waardoor uw kind geprikkeld wordt
 • interactieve behandeling via spellen
 • meerdere kinderen thuis? U heeft geen oppas nodig als uw kind logopedie heeft
 • onderzoek wijst uit dat er een hoge tevredenheid bestaat onder ouders en kinderen ten aanzien van online logopedie
 • online logopedie wordt volledig vergoed (boven de 18 jaar geldt het eigen risico)

Inschrijven Online Logopedie:

Moodboard Travel Photos Quote Collage Vintage Instagram post

Voor wie?

Wij behandelen kinderen en volwassenen via online logopedie. Online logopedie is geschikt voor problemen op het gebied van spraak, taal, stem en afwijkende mondgewoonten. Komt de tong van uw kind tijdens het praten telkens tussen de tanden door? Laat uw kind sommige klanken in woorden weg? Heeft uw kind moeite met de zinsbouw of een te kleine woordenschat? Moet u voor uw beroep veel spreken en bent u regelmatig hees of schor? Dit zijn enkele voorbeelden van hulpvragen waarmee u bij de online logopedist terecht kan. Heeft u een andere hulpvraag? Laat het ons weten en wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen, u kunt ons e-mailen op info@jouwlogopedist.nl.

“Mijn dochter sprak sommige woordjes niet goed uit. De online logopedist heeft op een hele leuke en interactieve manier mijn dochter geholpen om de woorden goed uit te leren spreken. Nu kan iedereen haar goed verstaan!”

 

Om de online logopedie te laten slagen zijn de volgende voorwaarden belangrijk:

 • U beschikt over een goede internetverbinding;
 • U bent in het bezit van een computer/laptop. Let op: online logopedie kan niet via een mobiele telefoon worden gegeven! Wij sturen u een uitnodigingslink voor het beeldbellen op uw email, deze link moet u kunnen openen;
 • U beheerst de Nederlandse taal voldoende. Zo kunnen wij de oefeningen goed aan u uitleggen en kunt u thuis aan het werk met de oefeningen;
 • U kunt een rustige omgeving creëren waar u niet gestoord wordt tijdens de behandeling;
 • Bij jonge kinderen (tot ongeveer 6 jaar) is het belangrijk dat één van de ouders aanwezig is tijdens de online logopedie, er wordt een actieve deelname van de ouders verwacht;
 • Om de continuïteit en de vooruitgang te waarborgen zullen de behandelingen doorgaan als dit op school niet mogelijk is door bijvoorbeeld ziekte van de leerkracht, margedag of tijdens de vakanties..

Hoe werkt het?

U meldt zich aan voor online logopedie. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en plannen een eerste afspraak. De logopedist zal voorafgaand aan de behandelingen een email sturen waarmee u kunt inloggen om deel te nemen aan het videogesprek.

De online logopedie lijkt veel op de reguliere logopedie. De logopedist en de cliënt zien elkaar via beeldbellen op het beeldscherm. De afspraken en het huiswerk worden digitaal verzonden.

Wat heeft u nodig?

Een computer/laptop of een tablet met webcam en een internetverbinding.

Aanmelden?

Wilt u zich direct aanmelden? Klik bij ‘Gewenste praktijk’ op ‘Online logopedie’. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Op dit moment is er géén wachtlijst voor behandeling op maandag t/m donderdag onder schooltijden. Voor behandeling na schooltijd hebben wij een wachtlijst.

Vragen?

U kunt contact met ons opnemen via: info@jouwlogopedist.nl of bel naar 088 – 10 12 700.

Online logopedie op school – afgestemd op het lesrooster van de leerling

Logopedisch Centrum Samenspraak werkt al lange tijd met scholen samen. Soms is er echter geen geschikte ruimte in de school, kan de logopedist enkel één dag per week aanwezig zijn of mist de leerling net een belangrijke les.

Met online logopedie kunnen wij logopedische behandelingen bieden via de laptop, afgestemd op dagen en tijden die voor de leerling het beste uitkomen.

Om continuïteit van de logopedie te waarborgen zullen de behandelingen tijdens de schoolvakanties én op margedagen doorgaan. Hiervoor is het belangrijk dat u de beschikking heeft over een computer/laptop met internetverbinding en een plek in huis waar het rustig is.

 

Benodigdheden vanuit school:

 • Een laptop en een muis
 • Een goede internetverbinding
 • Een medewerker/vrijwilliger op school die zorgt dat de leerling op de afgesproken tijd achter de laptop zit

 

Wat regelen wij:

 • Behandelingen afgestemd op de belevingswereld van de leerling
 • Interactieve spellen
 • Contact met ouders
 • Afstemming op het lesrooster van de leerling

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden:

info@jouwlogopedist.nl of bel naar 088 – 10 12 700.

Heeft u een logopedist nodig?

Ons enthousiaste team biedt logopedische zorg op maat