Logopedie en Syndroom van Down

Door: Dirkje / 10 nov, 2016

Bij kinderen met het Syndroom van Down verloopt de spraak- en de taalontwikkeling trager. De logopedist ondersteunt de ontwikkeling van de mondmotoriek. Daarnaast kijkt een logopedist al in een vroeg stadium hoe de communicatie op gang gebracht en gestimuleerd kan worden. Indien er sprake is van problemen met het eten en drinken is er een mogelijkheid dat de logopedist aan huis komt om advies en begeleiding te geven.

De ervaring binnen logopediepraktijk Samenspraak is dat ouders moeite hebben met het vinden van een logopedist in de omgeving die gespecialiseerd is en ervaring heeft in het behandelen van kinderen met het Syndroom van Down. Bij logopediepraktijk Samenspraak is er een preverbaal logopedist werkzaam op de locatie in Breda die gespecialiseerd is in het behandelen en begeleiden van kinderen met het Syndroom van Down.

 

Dirkje Scheenstra

In juli 2008 ben ik als logopedist afgestudeerd op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik heb ruim twee jaar gewerkt als logopedist bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Centre (CDTC) waar ik multidisciplinair therapie gaf aan kinderen met een (meervoudige) beperking. Sinds 2012 ben ik terug in Nederland en ben ik werkzaam bij logopediepraktijk Samenspraak. Ik ben tevens aandeelhouder van het intensieve therapieprogramma “Giraf”, waarbij kinderen met een (meervoudige) beperking spelenderwijs multidisciplinair therapie krijgen en waarbij het zwembad ingezet wordt als een beloning. Ik heb gedurende de jaren meerdere cursussen gevolgd, waaronder een cursus in eet- en drinkproblemen bij kinderen met een (meervoudige) beperking en heb ik de nodige bijscholing en ervaring opgedaan in het werken met kinderen.

Meer informatie is te vinden op www.jouwlogopedist.nl. Er kan tevens contact opgenomen worden middels het telefoonnummer: 088 - 1012700 of middels het e-mailadres: dirkje@jouwlogopedist.nl.