Maak kennis met logopedist Elise

Afstuderen en aan je eerste ‘echte’ baan beginnen in Corona-tijd. Elise deed het. Ze was geen onbekende bij Samenspraak, vanwege haar stage bij ons. Nu is ze inmiddels alweer anderhalf jaar een belangrijke toevoeging aan het team. Elise neemt je mee in haar werk bij Logopedisch Centrum Samenspraak. 

Zo ziet een werkweek eruit voor Elise

Ik werk vier dagen waarvan twee in de praktijk en twee op een basisschool. Op een dag zie ik zo’n 14 cliënten; op dit moment zijn dit alleen kinderen tussen de twee en twaalf jaar ongeveer. Tussendoor plan ik tijd voor mijn administratie voor het schrijven van mijn verslagen, beantwoorden van mailtjes en het contact opnemen met ouders.

De afwisseling van op een basisschool en op de praktijk werken vind ik heel leuk. De lijntjes op de basisschool tussen jou en de leerkracht of intern begeleider zijn heel kort.

Verder specialiseren en een nieuwe doelgroep

Ik zie vooral cliënten met spraak- en taalproblemen. Afgelopen november heb ik de basiscursus OMFT – Logopedie en Tandheelkunde gevolgd. Tijdens mijn derdejaars stage heb ik ook al ervaring opgedaan op het gebied van OMFT omdat ik daar veel interesse in had en ik cliënten kon overnemen van mijn stagebegeleider.

Dit jaar ga ik in maart en april de cursus Afasie Diagnostiek en Therapie volgen, meer de neurologische kant van het logopedistenvak. Ik heb altijd al de interesse gehad om ook met volwassen cliënten te werken; een totaal andere doelgroep. Meestal hebben deze cliënten bijvoorbeeld een beroerte gehad. Ik kan ze dan begeleiden om weer iets te kunnen wat ze voorheen ook konden. Dat lijkt me heel mooi.

Wat werken bij Samenspraak zo leuk maakt

Het team. We hebben een onwijs leuk team. Iedereen is heel erg sociaal en als er een nieuwe collega bij komt, wordt diegene direct warm verwelkomd. Door de hele leuke teamuitjes wordt de band sterker en leer je elkaar beter kennen.

Ook heb je de vrijheid om zelf je agenda in te delen. Er is natuurlijk wel een bepaald aantal cliënten dat je behandelt, maar ik bepaal dan wel zelf wie ik wanneer zie. Zo vind ik het fijn om ‘s ochtends gelijk iets van zeven cliënten achter elkaar te zien zodat ik daarna tijd voor mijn administratie heb.

Er wordt echt meegedacht in specialisaties en scholingen die je wilt doen. Samen kijk je dan hoe je dat doel gaat bereiken en welke cursussen er zijn. Of als je zelf interesse hebt in het volgen van een bepaalde cursus, dan vinden ze dat vaak goed (mits het natuurlijk een toegevoegde waarde voor jouw ontwikkeling en de praktijk heeft).
Op dit moment zien we nog niet echt neurologische patiënten, maar toch geven ze mij wel de kans om me daarin te specialiseren.

Een fijne werkplek faciliteren

Ze doen er alles aan om je een fijne werkplek te bieden. Om een voorbeeld te noemen: in het begin toen ik hier kwam werken, twijfelde ik best wel of ik het leuk vond om op een basisschool te werken. Ik dacht dat je misschien dan de samenwerking miste en in de schoolvakanties werk je zelf meestal door en zijn de kinderen vrij. Er werd toen aangegeven dat als ik het niet fijn vond, ik ook vier dagen op de praktijk mocht werken. Er zijn immers genoeg locaties. Doordat het zo’n grote praktijk met veel locaties is, is er best veel mogelijk.

Bij Samenspraak is het ook belangrijk dat het team in beweging blijft. Ik ben best wel sportief (train zo’n vier á vijf keer per week) en dat wisten ze. Toen hebben ze mij gevraagd om leider te worden van Ommetje (app waarin je je wandelingen kunt bijhouden) en iedereen te motiveren met leuke weetjes en feitjes in de groepsapp. Doordat je bij Ommetje een ranglijst hebt, werkt dat erg motiverend en werd iedereen best wel fanatiek. Elke maand is er een winnaar en die krijgt dan een presentje en mag een goed doel kiezen waar de praktijk een bedrag naar overmaakt. Vanaf maart willen we iets nieuws om in beweging te blijven. Heeft iemand tips? 😉

Ook als je net afgestudeerd bent, hebben we plek voor je bij Samenspraak. Ben jij (bijna) afgestudeerd en wil je net als Elise aan de slag bij een organisatie waar je veel vrijheid en een leuk team krijgt? Bekijk de vacatures of neem direct contact met ons op: info@jouwlogopedist.nl.