Logopedie is er voor jong en oud!

Als u een kind heeft dat al langere tijd niet goed eet, dan maakt u zich misschien zorgen over de gezondheid van uw kind. Als de huisarts of kinderarts denkt dat het nodig is om dit eetprobleem te behandelen, verwijst hij u naar ons eetteam.

Het eetteam onderzoekt en behandelt kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Problemen die het eetteam kan behandelen zijn kinderen die te weinig kunnen/mogen/willen eten. U kunt denken aan de volgende problemen:

  • kinderen met eenzijdige productkeuzes/ te weinig afwisseling in de voeding
  • een kieskeurige eter die niets lust en alles “vies” vindt
  • een “muisjeseter” (te kleine porties), geen interesse of nooit trek in eten
  • problemen met eten en drinken zoals verslikken, kokhalzen, “hamsteren” (voedsel bewaren in wangzak en niet doorslikken), eten uitspugen of geen vaste voeding of “stukjes” kunnen eten.

Deze problemen kunnen veel impact hebben op de gezinssituatie.

Het Eetteam Kinderen Harderwijk bestaat uit een kinderdiëtist (Eetwijzer) een (pre)logopedist (Logopedisch Centrum Samenspraak) en een orthopedagoog (S.P.E.L.). Door de professionele samenwerking binnen het eetteam, zijn de verschillende disciplines in staat elkaar aan te vullen rond de zorg van uw kind / gezin. De disciplines hebben overlap op sommige vlakken en kunnen elkaar door kennis en ervaring aanvullen. Soms wordt ook advies gevraagd aan medewerkers van externe partijen, zoals leerkrachten, ambulant begeleiders en/of jeugdarts. Zo kan de zorg rond uw kind / gezin optimaal verleend worden.

Logopedie-bij-Schisis

Werkwijze

Nadat u uw kind heeft aangemeld krijgt u van ons een intakeformulier met een aantal vragen en een voedingsdagboekje thuis gestuurd. Het voedingsdagboekje vormt de basis van de afspraak. Aan de hand hiervan wordt bijvoorbeeld bekeken hoeveel voedingsstoffen en energie uw kind dagelijks binnen krijgt. Wanneer u het intakeformulier en voedingsdagboek heeft ingevuld en teruggestuurd wordt er een afspraak voor u en uw kind ingepland voor het spreekuur in Gezondheid Centrum Harderwijk. Tijdens het spreekuur worden uw kind en u tegelijk gezien door de kinderdiëtist, logopedist en de orthopedagoog.

Na uw eerste bezoek aan het spreekuur wordt een plan van aanpak gemaakt door de behandelaren van het eetteam Binnen 1 à 2 weken neemt één van de leden van het eetteam contact met u op om het gemaakte plan, wat betreft het eetprobleem van uw kind, met u door te nemen. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 0341-265118 of via eetteam@jouwlogopedist.nl

Heeft u een logopedist nodig?

Ons enthousiaste team biedt logopedische zorg op maat