Logopedie vergoeding, heeft u daar recht op?

Logopedische behandelingen worden tot 18 jaar volledig door de zorgverzekeraar in het basispakket vergoed. Volwassenen dienen rekening te houden met het verplichte eigen risico. Voor logopediebehandelingen die binnen het eigen risico vallen, krijgt u van uw zorgverzekeraar een rekening thuisgestuurd.

 

 

Vergoeding logopedie

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract, behalve Caresq. Als u verzekerd bent bij één van de volgende verzekeraars, dan wordt logopedie voor slecht een deel vergoedt door de zorgverzekering:

Besured / Iptiq / Aevitae (EU) / Promovendum / EUCare/ National Academic / Aon

De gehele vergoeding van uw logopedie behandelingen gelden uitsluitend bij de aangesloten logopediepraktijken van uw zorgverzekering. Wanneer u naar een niet aangesloten logopediepraktijk gaat, kan het zijn dat niet alle behandelingen worden vergoed. Kijk dus altijd goed bij welke logopediepraktijken uw zorgverzekering is aangesloten om er zeker van te zijn dat u vergoeding krijgt op uw logopedie behandeling.

Na verwijzing van uw huisarts, arts voor verstandelijke gehandicapten, medisch specialist, specialist ouderengeneeskunde, bedrijfsarts of tandarts moet uw logopediebehandeling binnen 3 maanden na afgifte starten, anders is de verwijzing niet meer geldig.

Eigen risico

De vergoeding  uit het basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. Het eigen risico in 2018 is verplicht € 385,- per jaar. Heeft u een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen wij de eerste kosten met uw verplichte eigen risico en daarna met uw vrijwillig eigen risico.

Maak een afspraak bij Logopediepraktijk Samenspraak

Binnen onze logopediepraktijken bieden wij hulp aan zowel volwassenen als kinderen. Maak online via het contactformulier of telefonisch een afspraak en bezoek één van onze logopediepraktijken bij u in de buurt. Logopediepraktijk Samenspraak heeft verschillende praktijken in Nederland. Bekijk hier welke praktijk bij u in de buurt is.

Heeft u nog andere vragen over uw logopedie vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekering.